Visits 370966

ŠIVENJE ZAŠTITNIH MASKI U PC ŠID

Angažovane saradnice na projektu, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, koji je obezbedio materijal, organizovale su kontinuirane radionice na kojima su se šile zaštitne maske za sve migrante koji borave u PC Šid.

Najveću zainteresovanost za ovu radionicu pokazale su žene iz Avganistana, ali se su i Iranke i Irančanke rado pridružile ovoj aktivnosti. Tokom trajanja radionica, žene imaju priliku da izdvoje vreme za sebe, da se druže ali i da podučavaju i prenose znanje drugim ženama.

Zeneib iz Avganistana je podelila i njen utisak o ovim radionicama: „Raduje me što su se posle dužeg vremena ovde ponovo organizovale aktivnosti za žene. Vreme smo provodile uglavnom sa decom u dvorištu prihvatnog centra. Ovde imamo priliku da u prijatnoj atmosferi razmenimo iskustva, izdvojimo neko vreme za sebe i uradimo nešto od čega ćemo svi imati koristi... Maske nam veoma znače kada izlazimo van prihvatnog centra, u kupovinu ili šetnju. Sad konačno i deci možemo napraviti maske po meri.".

Projekat „Osnaživanje žena i dece izbeglica“, realizuje se u saradnji Evangelical Lutheran Church in America (ELCA), od 1. jula 2020. u PC Šid.

 
 32

12 22

 

FaLang translation system by Faboba

Partneri