Visits 278520

               

Award trip 2013

Read more: Award trip 2013

AWARD TRIP - SHELTER FOR CHILDREN IN STREET SITUATION

VIMINACIUM – SILVER LAKE – SMEDEREVO FORTRESS

At last week of August we organized award trip for children who demonstrated the best behaviour during the year. That two-day excursion was organized for 13 children.

This excursion is realized by financial support of Tartan Army Childrens’ Charity, Scotland.

Poziv za buduće volontere

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) iz Novog Sada pokrenula je rad Svratišta za decu ulice pre više od tri godine. Ovaj dnevni centar predstavlja siguran prostor za decu koja su uključena u život i rad na ulici. U okviru Svratišta, oni mogu da zadovolje svoje osnovne potrebe: da se okupaju, jedu, obuku čistu odeću, kao i da dobiju psihosocijalnu podršku. Svakodnevno se organizuju različite preventivne, edukativne i kreativne radionice.

Zbog obima posla, EHO ima potrebu za novim volonterima koji će biti angažovani u Svratištu.

School supplies

Read more: School suppliesThis year we provided support by provision of school supplies and materials to children who work or/and live on the street. School supplies were provided for 115-children in the Shelter. The distribution was organized in the field, too.

School supplies and materials are provided by the Swiss Agency for Development and Cooperation and the Foundation Herbert Stepic funds.

Škola bez nasilja

EHO (Svratište za decu koja su uključena u život ili/i rad na ulici) je potpisao protokol o saradnji sa školom za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika iz Novog Sada u cilju sprovođenju zajedničkih aktivnosti u okviru programa „Škola bez nasilja – Ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu“ u osnovnoj školi „Milan Petrović“ iz Novog Sada.

Važno obaveštenje!

Povodom članaka koji su objavljeni 28.03.2013. da građani Novog Sada fizički zlostavljaju decu koja žive i/ili rade na ulici, želimo da istaknemo da iskustvo Svratišta govori suprotno. Građani Novog Sada u velikoj meri pomažu deci koja dolaze u Svratište, kao što pomažu i sam rad Svratišta.