Visits 299803

naslovna1803

Fond za socijalne inovacije

Fond za socijalne inovacije je program Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike koji se realizuje u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz podršku Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR), Vlade Kraljevine Norveške i Vlade Velike Britanije.

Fond za socijalne inovacije jedinstven je mehanizam koji omogućava utemeljenje socijalne politike na realnim, ostvarenim iskustvim. Fond radi na razvoju lokalnih usluga iz sfere socijalne zaštite, inkorporaciji naučenih lekcija sa lokalnih projekata u strateške odluke, pružajući sve vreme podršku lokalnim akterima i ostvarujući značajne kontakte sa nacionalnim i međunarodnim akterima. Do sada ovaj fond je uložio 3.6 mil EUR u razvoj socijalne zaštite i podržao preko 130 projekata u lokalnim sredinama u Srbiji. 
 
Aktivnosti kojima se bavi Fond za socijalne inovacije čine ga jednim od važnih učesnika u procesu razvoja sistema socijalne zaštite u Srbiji. Reči koje na najjednostavniji način opisuju naš rad jesu: održivi razvoj usluga i partnerstva. 
O ovom programu Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike možete dobiti više informacija na sledećem linku: http://www.sif.minrzs.sr.gov.yu/index.php?PID=2&lang=1
 
U okviru ovog programa, Ekumenska humanitarna organizacija implementira sledeći projekat:
 
1. Razvoj volonterske službe Sigurne kuće pri Centru za socijalni rad Grada Novog Sada
 
Projekat „Razvoj volonterske službe pri Sigurnoj kući Centra za socijalni rad grada Novog Sada“ predstavlja partnerski rad Ekumenske Humanitarne Organizacije (EHO) i Centra za socijalni rad (CSR) grada Novog Sada na polju efikasnije socijalne zaštite. 
 
Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta usluga za decu bez adekvatnog roditeljskog staranja u Sigurnoj kući Centra za socijalni rad Grada Novog Sada uvođenjem volonterskog servisa i korišćenjem ljudskih resursa lokalne zajednice. 
 
Projekat predstavlja razvoj inovativne - specifične usluge u oblasti socijalne zaštite jer kroz razvoj volonterskog servisa projekat  doprinosi da se volonteri i volonterke Centra za volontere EHO i Dobrotvornog fonda Srpske pravoslavne crkve Čovekoljublja, kao neformalnog partnera na projektu, angažuju unutar Centra za socijalni rad u radu sa decom u Sigurnoj kući i iskoriste svoja znanja, da ih dodatno razvijaju kroz teoriju i praksu, kao i da steknu veliko lično i profesionalno iskustvo.
 
Očekuje se da će ovaj projekat omogućiti da preko 200 dece iz Sigurne kuće i Dnevnog boravka dobiju kvalitetnije usluge za vreme boravka u instituciji kroz volonterski servis. 
 
Naša ideja je da ukažemo lokalnoj vlasti na značaj volonterskog servisa za bolji i kvalitetniji rad Sigurne kuće i Dnevnog boravka, kao i da ukažemo na značaj mobilizacije lokalnih ljudskih resursa kao pomoć i podrška stalno zaposlenom osoblju. 
FaLang translation system by Faboba

Aktuelnosti

EHO savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge i pomoć u kući u Raški
Objavljeno: 23-05-2019
U sredu 22. maja 2019. godine, predstavnici EHO i opštine Raška su promovisali EHO savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne ...
Događaj:
Objavljeno: 22-05-2019
Utorak, 28. maj 2019, 15-17 sati, EHO, Ćirila i Metodija 21, Novi Sad.      Početkom devedestih godina ...
EHO PARTNERSTVO SA LOKALNIM SAMOUPRAVAMA
Objavljeno: 22-05-2019
EHO tim za implementaciju projekta “Društvena inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa“ održao je tri info sesije za ...
Održan regionalni okrugli sto
Objavljeno: 16-05-2019
Organizacija Pharos e.V. iz Nemačke preko svog predstavništva u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom ...
POZIV ZA PREDSTAVNIKE ZAINTERESOVANIH ЈLS NA  INFO SESIЈE
Objavljeno: 09-05-2019
  EKUMENSKA HUMANITARNA ORGANIZACIЈA (EHO) iz Novog Sada   POZIVA PREDSTAVNIKE ZAINTERESOVANIH ЈLS NA INFO SESIЈE ...

Partneri