Visits 370966

Šta je RakInfo

Informativni centar „RakInfo“ je služba podrške obolelima od raka koja pruža neophodne informacije i emocionalnu podršku obolelima od raka, njihovim porodicama i prijateljima putem telefona, lične posete, imejla i pisma.

Opširnije: Šta je RakInfoIC „RakInfo “ je, kao zajednički poduhvat Ekumenske humanitarne organizacije u Novom Sadu i Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici u kampanji borbe protiv raka, osnovan 7. maja 2004. godine u Novom Sadu.

U decembru iste godine potpisan je Memorandum o saradnji između ove dve institucije.

 

Opširnije: Šta je RakInfoInformativni centar RakInfo» Služba podrške obolelima od raka funkcioniše na bazi volonterstva. Volonteri su mahom osobe nemedicinske struke, posebno obučeni iz oblasti onkologije i psihologije i osposobljeni za rad u Službi podrške. Obuku su vršili stručnjaci Instituta za onkologiju, i rad Centra se bazira na principima Svetske Asocijacije Informativnih Centara za pružanje podrške obolelima od raka (čiji je «RakInfo i punopravni član). 

Opširnije: Šta je RakInfo«RakInfo » pruža svoje usluge besplatno , svakog radnog dana od 16-20 sati u letnjem periodu, a od 15 do 19 u zimskom periodu.

 

IC „RakInfo“ nema stalni sigurni izvor prihoda, već funkcioniše pomoću dobijenih donacija i sredstava stečenih tokom dobrotvornih humanitarnih akcija, ali su sve usluge Centra besplatne. Opširnije: Šta je RakInfo

FaLang translation system by Faboba

Partneri