Visits 303557

Resursni centar za osobe sa invalidetom

Resursni centar za osobe sa invaliditetom - EHO

Poziv za pohađanje kurseva u Resursnom centru OSI

Resursni centar za osobe sa invaliditetom objavljuje poziv za besplatno pohađanje različitih kurseva tokom 2103. godine. Sve kurseve organizujemo u našim prostorijama u ulici Ćirila i Metodija 21. Novi Sad, radnim danom u prepodnevnim časovima. Za korisnike invalidskih kolica iz Novog Sada organizujemo prevoz kombi vozilom sa hidrauličnim liftom, a prilaz zgradi i prostorije u kojima se održavaju kursevi, kao i pomoćne prostorije (kuhinja i toalet) su pristupačne. Naši principi u radu su da svim polaznicimapristupamo poštujući njihove individualne mogućnosti, želje i potrebe, prilagođavamo dinamiku i radimo u malim grupama u ugodnoj atmosferi uz pomoć naših volontera.

Do kraja januara 2013. godine možete se prijaviti za:

· Kurseve računara koje organizujemo u našoj kompjuterskoj učionici prilagođenoj osobama sa invaliditetom i uz mogućnost korišćenja asistivnih tehnologija (specijalizovani miševi i tastature) za grupu od 5 polaznika. Možete pohađati:

Osnove računara, ovaj kurs obuhvata dva nivoa:
I nivo podrazumeva upoznavanje sa operativnim sistemom Windows i programom za obradu teksta Word;
II nivo podrazumeva upoznavanje sa programom za pravljenje multimedijalnih prezentacija Power point, programom za tabelarno računanje Excel i upotreba interneta, pretraživanje sajtova i slanje elektronske pošte. Oba nivoa traju 12 časova ( jedan čas traje sat i po vremena).

Društvene mreže kurs se odnosi na znanje i veštine o upotrebi različitih društvenih mreža kao što su: Facebook, Twitter, You tube, Google +, komunikacija putem G-talk, Skype, foruma, kao i zaštita privatnosti na internetu i sprečavanje elektronskog nasilja. (Trajanje 12 časova)

Photoshop program za obradu, kreiranje i prezentovanje fotografija, slikanje i dizajn (Trajanje 12 časova)

Web design izrada i postavljanje veb prezentacija (Trajanje 12 časova)

· Kurs engleskog jezka organizujemo4 nivoa: Beginner, Elementary, Pre intermediate i Intermediate svaki nivo traje 12 časova.

U prostorijama Dnevnog centra „Radna soba“ organizujemo sledeće kurseve:
· Kurs izrade dekorativnih predmeta – izrada ukrasa od krep papira i tkanina, izrada ukrasnih kutija, korpi, torbica, svećnjaka, držača za salvete, flaše, cveća, aranžmana, itd.(Trajanje 12 časova)
· Kurs štrikanja podrazumeva izradu štrikanih predmeta kapa, šalova, nakita i marama bez upotrebe igala, tehnikom prstiju. (Trajanje 12 časova)
· Izrada nakita obuhvata izradu ogrlica, prstenja i minđuša od bižuterije (Trajanje 12 časova)
· Slikanje na staklu izrada dekorativnih predmeta oslikavanjem staklenih predmeta, čaša, flaša,vaza i teglica (Trajanje 12 časova)
· Znakovni jezik učenje neverbalne komunikacije upotrebom gesta. (Trajanje 12 časova)
· Tkanje podrazumeva izradu tkanih predmeta, tepiha, šalova, ešarpi i torbi na razboju.(Trajanje 12 časova)
· Šivenje obuhvata učenje krojenja po šnitu i rad na šivaćoj mašini, šivenje suknje, košulje, pantalona….(Trajanje 12 časova)

Prijave za kurseve (ime prezime i kontakt podatke) šaljete na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefone 021 466 588 i mob (poziv ili SMS) 062 469 650
Dragana Stanković Gaić
Anđelka Samardžić

Komentari  

0 #7 Djurdjina Atanackovi 04-09-2013 12:04
Kako bi bilo divno kada bi takav kurs mogao da se odrzi u nasim prostorijama udruzenja u Pancevu,nama je problem putovanja do Novog Sada.Drustvo za pomoc M.N.R.O Pancevo
Citat
0 #6 admin RC 26-06-2013 20:40
Draga Danice, možete se prijaviti na mejl
Citat
0 #5 Goga Pilic 25-06-2013 20:39
Sve pohvale za kurseve, a još veće pohvale za moje predavačice, Jasnu i Marinu!!! Završila sam kurs za veb dizajn, trenutno pohađam fotošop i prezadovoljna sam!
Citat
0 #4 Danica 29-05-2013 20:26
Da li bih mogla da se prijavim za kurs znakovnog pisma?
Srdačan pozdrav!
Citat
0 #3 admin RC 11-04-2013 20:22
Barabara dobija se diploma, izvini što si čekala na odgovor
Citat
0 #2 Mihajlo Malovic 05-02-2013 20:21
Drago mi je sto i ove godine kao i mnogih pre nastavljate sa vasim aktivnostima za usavrsavanje osoba sa invaliditetom.
Sto nas obucavate da mozemo biti karisni nasem drustvu a pre svega da se i mi osetimo ispunjenim sa novim znanjima i vestinama jos jednom hvala i pozdrav od Mihajla. Ja bih na kurs za Web dizajn Kad bude mesta inace mene mozete kontaktirati uvek na ovoj adresi
Citat
0 #1 Barbara 21-01-2013 20:20
Da li po zavrsetku kursa dobijamo neku priznanicu da smo taj kurs zavrsili, nesto poput diplome ili ne?
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran        

ed logo tagline 1 Diakonie  Fondacija za otvoreno drustvo  eu  unhcr