Visits 303901

Саопштење поводом 20 година ЕХО

Powerpoint prezentacija na engleskom, 2,2 MB Поводом обележавања Двадесетогодишњице успешног постојања и рада Екуменске хуманитарне организације у том периоду, руководство ЕХО са задовољством издаје следеће саопштење:

20 ГОДИНА РАДА ЕКУМЕНСКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Екуменска хуманитарна организација поводом обележавања 20 година рада од 17. до 19 априла, организује Пети партнерски састанак и прославу на којој ће присуствовати домаћи и инострани партнери и донатори који су остварили деценијска искуства у сарадњи са ЕХО-ом на пољу рада са рањивим групама. Прослави ће, такође, присуствовати наши корисници/е (Роми/киње, особе са инвалидитетом, стари...) затим, волонтери/ке и особље ЕХО. Поред иностраних партнера и донатора, присуствоваће и представници/е локалних самоуправа и покрајинских и републичких владиних институција.

Powerpoint prezentacija na srpskom, 2,2 MB

Екуменска хуманитарна организација (ЕХО) основана је 1993. године на иницијативу Светског савета цркава како би на организован и ефикасан начин одговорила на потребе угроженог становништва Војводине и обезбедила хуманитарну помоћ у виду хране, лекова, хигијенских средстава, огрева, итд. Помоћ, коју је ЕХО обезбедио, пружана је свим граÄ‘анима и граÄ‘анкама Војводине који су били у стању потребе, без обзира на верску и националну припадност.

Током 20 година рада, ЕХО се развио у организацију која свеобухватно подржава рањиве групе кроз различите социјалне услуге. Нашим корисницима/ама услуга данас су доступни, добро познати, програми које ЕХО спроводи, а то су Ромски ресурсни центар, Ресурсни центар за особе са инвалидитетом, Свратиште за децу која живе и/или раде на улици, Дијаконски центар са Дневним центром за старе, Кућна нега за старе, Рак–инфо и др.

ЕХО, данас, након 20 година рада и учења, има статус водеће организације цивилног друштва у Војводини. Једна од снага организације је спремност да у сваком тренутку професионално одреагује на потребе рањивих група. Ми не радимо за њих, већ радимо са њима. Зато ЕХО има своје место у овом друштву.

"ЕХО је оснаживала и оснажује не само припаднике и припаднице рањивих група, већ и релевантне институције и удружења која су задужена за остваривање права истих, јер прати хришћанско уверење да су сви људи једнаки и да Ń˜е једнакост остварива у сваком друштву." (Владислав Ивичиак, директор Екуменске хуманитарне организације).

Линк за download у PDF-u

FaLang translation system by Faboba